Texels Kookboek - Bearnaisesaus

Ingrediënten
3 grote eidooiers 2 el witte wijn 1 el dragonazijn zout
versgemalen peper 120 gr roomboter 5 gr kervelblaadjes 24 mooie dragonblaadjes

Hulpmiddelen
garde bekken pan

Voorbereiding

Bereiding

Klop de eidooiers, 1½ eetlepel water, de wijn en de azijn, zout en peper in een kom schuimig. Laat dit mengsel op laag vuur of au bain-marie al kloppend dik worden. Let op dat het niet gaat koken.

Laat de boter smelten en roer de gesmolten boter zorgvuldig, met kleine hoeveelheden tegelijk, door het dooiermengsel. Roer de kervel en de dragon door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveertip

Deze bearnaisesaus past uitstekend bij gebakken of gegrilleerd vlees of bij vis.

Soort gerecht: warme saus Aantal personen: 0,25 liter Bereidingstijd: ca 10 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!